TechVillan WIMMA -hankkeella vauhtia digitalisaatioon

WIMMA -hankkeessa tuetaan yritysten digitaalista uudistumista sekä pk-yritysten uuden liiketoiminnan luontia digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen. Tarkemmat tiedot täältä.

Case: Konecranes

Konecranes kehittää TechVillan Share-ratkaisun avulla uusia toimintatapoja, joiden avulla asiakastietoa voidaan hyödyntää ketterästi tuotekehityksessä.
Konecranesin Innovation Manager Olli Kuismanen näkee Sharen tuovan apua siihen, miten kaikkea olemassa olevaa tietoa voitaisiin yhdistellä järkevästi.

nosturi-pieni

”Meillä on valtava määrä asiakastietoa ja asiakkaisiin, toimialoihin ja tuotteisiin liittyvää materiaalia. Tiedon jäsentäminen ja esittäminen on haastavaa, sillä materiaalia on niin paljon ja sen hyödyntäminen on lopulta aika monimutkainen asia”, Kuismanen toteaa.

Konecranesilla arvokasta asiakastietoa syntyy jatkuvasti muun muassa yrityksen huoltoliiketoiminnassa, mutta tieto ei ole aina maailmanlaajuisessa organisaatiossa suunnittelijoiden hyödynnettävissä silloin, kun sitä tarvitaan.

TechVillan Share-palvelun yhteydessä Konecranes on hyödyntänyt luotain-toimintamallia, jossa yrityksen huoltomiehet kuvasivat tuotteiden käyttötilanteita eri maissa, ympäri maailmaa. Näin saadut videot vietiin TechVillan aktiivitilan video-kirjastoon ja tarkoituksena on hyödyntää niitä tuotekehityksessä, tuotesuunnittelussa sekä koulutuksessa. Ensimmäiset kokeilut materiaalien hyödyntämiseksi ovat olleet lupaavia.

”Teimme hyviä havaintoja videoista ja totesimme, että aktiivitila voisi olla hyvä työväline jokapäiväisessä työssä”, Kuismanen kertoo.

Viimeksi päivitetty 06.03.2013 13:34 | Palaute