TechVillan WIMMA -hankkeella vauhtia digitalisaatioon

WIMMA -hankkeessa tuetaan yritysten digitaalista uudistumista sekä pk-yritysten uuden liiketoiminnan luontia digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen. Tarkemmat tiedot täältä.

Case: Pivatic

pivaticPivatic Oy toteuttaa maailman johtavia ohutlevyn lävistys- ja taivutusjärjestelmiä sekä niihin liittyviä elinkaaripalveluita.

Lue lisää...

Case: Amipac

Järvenpääläinen Amipac Oy on kehittänyt Arlalle Euroopan suurimpaan meijeriin Aylesburyyn asennettavan rullakoiden käsittely- ja täyttöjärjestelmän. Kaupan suuruus vastaa Amipacin kahden vuoden liikevaihtoa. Aylesburyssa on panostettu erityisesti kestävään kehitykseen.

amipac-innokone

”Paransimme suunnittelemamme järjestelmän energiatehokkuutta, kun luovuimme pneumatiikasta ja siirryimme käyttämään servo-ohjauksia”, paljastaa Amipacin toimitusjohtaja Harri Mononen.

Myös rullakoiden pesussa päädyttiin uudenlaiseen ratkaisuun. Aylesburyssa rullakot pestään matalassa lämpötilassa ja vesi kierrätetään rumpu-suodattimien kautta. Uudet ratkaisut palvelevat myös muualla kuin elintarvike-teollisuudessa.

Arlan projektissa Amipacia vauhditti yhteistyö Teknologiakeskus TechVillan kanssa. “Selvitimme erilaisia rahoitusmahdollisuuksia ja saimme Tekesin mukaan rahoittamaan kehitystyötä”, Innokone-hankkeen koordinaattori Miika Lundin TechVillasta kertoo.

TechVillassa valmisteltiin myös Tekesiin tuotekehityslainahakemus, joka hyväksyttiin. ”Tekesin osallistuminen erityisesti tuotekehityshankkeen alkupään rahoitukseen helpotti käyntiinlähtöä merkittävästi”, totesi Harri Mononen hankkeen vaikuttavuudesta.

TechVilla on ollut Amipacille tärkeä yhteistyökumppani ja liiketoimintaa on kehitetty yhdessä pitkäjänteisesti jo vuodesta 2010 lähtien.

Case: Karotek

Jokelalainen terästukkuri Karotek Oy halusi kirkastaa strategiaansa ja etsi mahdollisuuksia kehitysponnistuksen toteutukseen. “Olin pitänyt tällaisia hankkeita monimutkaisina. Mutta työpaja järjestyi helposti, TechVilla etsi sopivan toteuttajan. Itse en olisi tiennyt, mistä lähteä liikkeelle”, yrittäjä ja toimitusjohtaja Ursula Ikonen kertoo. 

Karotek

Työpaja toteutettiin Innokone-projektina Aalto-yliopiston kanssa. Koko henkilöstö osallistui: näin saatiin kaikki ideat käyttöön ja laaja into toteuttaa. “Strategian toteutus törmää usein muutosvastarintaan. Ne, jotka sitä tekevät, kokevat sen hurmoksen. Mutta ne, jotka ovat ulkopuolella, eivät innostu kovin helposti”, yrittäjä Vesa Pääkkönen jatkaa.

Työpajasta on kulunut muutamia kuukausia, ja useita ajatuksia on viety käytäntöön. “Uudistaminen oli vaikeampaa, kun ajatuksia ei ollut kirjattu paperille, nyt toimenpiteet on listattu ja aikarajat asetettu. Myös vastuuhenkilöt on nimetty, ja hekin ovat innoissaan ideoista. Yksi iltapäivä poiki paljon enemmän kuin olimme odottaneet”, Ikonen kiittelee.

”TechVilla toimii tärkeässä roolissa sillanrakentajana. Yliopisto on pk-yrityksille etäinen yhteistyötaho. TechVilla pystyy luomaan mahdollisuuksia yhteistyölle”, summaa toteutuksesta vastannut Kristian Henriksson Aallosta. Hymyssä suin.

Case: Bauer

Bauer Watertechnology Oy toteuttaa ratkaisuja prosessinesteiden käsittelyyn. Nykyiset teknologiaratkaisut katsottiin tarpeelliseksi vakioida ja tuotteistaa, näin ollen mm. tuotteen huollettavuutta sekä käytettävyyttä olisi mahdollista radikaalisti parantaa.

Bauer

Käynnistetyn teollisen muotoilun ja teknisen tuotekehityksen hankkeen tavoitteena oli toteuttaa täysin uuden suodatinjärjestelmän ensimmäinen prototyyppi syyskuussa 2012 järjestettäville Alihankinta-messuille. Toteutuksen työkaluksi valjastettiin Innokone-hanke.

Haasteellinen ja mittava kehityshanke valmisteltiin yhdessä TechVillan kanssa. ”TechVillan asiantuntijoiden tietotaito kilpailutusprosesseista auttoi löytämään kustannustehokkaat ratkaisut hankkeen toteutukseen ja järjestelmällinen toimittajien vertailu toi paremmin toimittajien erot esiin, kuin itse toteutettuna”, totesi projekti-insinööri Toni Mähönen.

”Saimme hankkeen aikana myös paljon ideoita ja palautetta suunnitelmista ja niiden toteuttamisesta. Oikeita valintoja osattiin tehdä jo alkuvaiheessa ja ne auttoivat viemään projektin ansiokkaasti loppuun. Time-to-market pystyttiin puristamaan yhdeksään kuukauteen”.

”Innokone vei muotoilijoiden suunnitelmat käytäntöön ja saimme lopulta esitellä messuilla ylpeinä uutta modernia tuoteilmettä, toimivuutta, huollettavuutta ja käytettävyyttä tavoitteiden mukaisesti Bauer Cobolt -tuotteidemme osalta”, summaa Mähönen hankkeen tulokset.

Innokone - ideat tuotteiksi ja palveluiksi

Tule mukaan Innokoneeseen, niin...

 • Haastamme yrityksesi ajattelemaan ja toimimaan eri tavalla kuin ennen.
 • Saat ideat tuotteiksi ja palveluiksi nopeasti, laadukkaasti ja edullisesti.
 • Etsimme parhaat osaajat ratkaisemaan ongelmasi.
 • Käytettävissäsi on kolmen toimijan laajat verkostot.
rattaat_kevyt-web

Innokone-hankkeen avulla synnytetään uutta liiketoimintaa ja kaupallisia tuotteita nopeasti, laadukkaasti ja edullisesti. Innokoneen avulla teknologiateollisuuden merkittävimmät uudet innovaatiot syntyvät Suomessa.

Innokone haastaa yrityksen ajattelemaan eri tavalla kuin ennen. Innokoneessa voit jalostaa yrityksesti uuden tuotteen tai palveluidean suunnittelupöydältä testattuun nollasarjaan saakka.

Lisätietoja:
Hanke on kolmivuotinen ja sen rahoitusvolyymi on 1,75 miljoonaa euroa. Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) rahoittaa hanketta 1,2 miljoonalla eurolla, lisäksi hanketta rahoittavat Espoon, Helsingin, Hyvinkään sekä Hämeenlinnan kaupungit ja osallistuvat yritykset.

Inno-kartta-web

eakr-web vipuvoimaaeu-web

 

    

 

 !         
 
0    0

                

     1&    
 
0 &
 2
   
     0'
23    &
  


     


    0    
!
    

2    0 

'

23    
 &
         
 
0&&
 0
          &!
     
       

 4

 

    


1


1


&
44


    
    4 &
    00&'
 
     
    
     44

    
 &&
     1&&
 &&1&
&     '