TechVillan WIMMA -hankkeella vauhtia digitalisaatioon

WIMMA -hankkeessa tuetaan yritysten digitaalista uudistumista sekä pk-yritysten uuden liiketoiminnan luontia digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen. Tarkemmat tiedot täältä.

Case: Karotek

Jokelalainen terästukkuri Karotek Oy halusi kirkastaa strategiaansa ja etsi mahdollisuuksia kehitysponnistuksen toteutukseen. “Olin pitänyt tällaisia hankkeita monimutkaisina. Mutta työpaja järjestyi helposti, TechVilla etsi sopivan toteuttajan. Itse en olisi tiennyt, mistä lähteä liikkeelle”, yrittäjä ja toimitusjohtaja Ursula Ikonen kertoo. 

Karotek

Työpaja toteutettiin Innokone-projektina Aalto-yliopiston kanssa. Koko henkilöstö osallistui: näin saatiin kaikki ideat käyttöön ja laaja into toteuttaa. “Strategian toteutus törmää usein muutosvastarintaan. Ne, jotka sitä tekevät, kokevat sen hurmoksen. Mutta ne, jotka ovat ulkopuolella, eivät innostu kovin helposti”, yrittäjä Vesa Pääkkönen jatkaa.

Työpajasta on kulunut muutamia kuukausia, ja useita ajatuksia on viety käytäntöön. “Uudistaminen oli vaikeampaa, kun ajatuksia ei ollut kirjattu paperille, nyt toimenpiteet on listattu ja aikarajat asetettu. Myös vastuuhenkilöt on nimetty, ja hekin ovat innoissaan ideoista. Yksi iltapäivä poiki paljon enemmän kuin olimme odottaneet”, Ikonen kiittelee.

”TechVilla toimii tärkeässä roolissa sillanrakentajana. Yliopisto on pk-yrityksille etäinen yhteistyötaho. TechVilla pystyy luomaan mahdollisuuksia yhteistyölle”, summaa toteutuksesta vastannut Kristian Henriksson Aallosta. Hymyssä suin.

Viimeksi päivitetty 19.03.2013 13:10 | Palaute