KASKI-hanke

TechVillan KASKI-hanke tarjoaa teollisuuden pk-yrityksille väylän tuotteistaa palvelujaan sekä parantaa asiakaskokemusta. Voit lukea lisää KASKI-hankkeesta osoitteesta:

http://kaski.techvilla.fi

Case: Vindea

Vindea Oy tarjoaa ja tuottaa monipuo-lisesti logistiikan lisäarvopalveluja. Sen Vantaan Hakkilan logistiikkakeskus hoitaa Metso Oyj:n teollisuusventtiilitehtaan materiaalivirran hallintaa.

Vindea otti käyttöön Optiscanin Abakus-ohjausjärjestelmän, johon sisältyi trukki- ja käsipääteteknologia. Abakus mahdollistaa paperittoman työn ohjauksen varastossa ja toimii raportoinnin apuvälineenä.

Vindea

”Järjestelmällä pyritään myös ohjaamaan ja mittaamaan todellisia työsuorituksia sekä jyvittämään kustannuksia täsmällisemmin toiminnan kehittämiseksi”, Vindean palvelupäällikkö Riku Koskimaa kertoo.
ESLogC-hankkeen pilotti tuotti yritysten hyödynnettäväksi varastoteknologian investointihankkeen projektirungon. Samalla se on yksinkertainen toimintaohje investointihankkeen suunnittelun ja toteutuksen etenemisjärjestyksestä.

”Käyttöönotossa pitää välttää avoimen valtakirjan antamista toimittajalle lisäkoodauksen laskuttamisesta, sillä kustannuksia syntyy räätälöinnistä enemmän kuin suppeamman tietomäärän pohjalta tehdyssä etukäteisarvioinnissa”, varoittaa pilottia koordinoinut Class 1 Solution Oy:n toimitusjohtaja Jukka Viinikainen.

Vindean logistiikkakeskuksessa viimeksi mainittu on kriittinen työvaihe. Viestien siirto tapahtuu Abakuksen ja Vindean WMS:n välillä ja tämän tietojärjestelmien rajapinnan rakentaminen vaatii lisäkoodaustyötä, josta muodostuu nopeasti kustannuksia. Siksi toimijoiden väliset suhteet ovat tärkeitä hankkeen onnistumisen kannalta.

Viimeksi päivitetty 06.03.2013 15:22 | Palaute