TechVillan WIMMA -hankkeella vauhtia digitalisaatioon

WIMMA -hankkeessa tuetaan yritysten digitaalista uudistumista sekä pk-yritysten uuden liiketoiminnan luontia digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen. Tarkemmat tiedot täältä.

Case: Satotukku

Satotukku Oy on yksi maan johtavia vihannes- ja hedelmätukkuja, maahantuoja sekä johtava luomuvihannesten ja -hedelmien toimittaja. Yhtiön Vantaan toimipisteessä on käytössä noin 30 erilaista varasto- ja vastapainotrukkia. 

ESLogC-hankkeen pilotin aikana Satotukun 27 trukkiin asennettiin Roclan toimesta Abbot Fleet Intelligence -seurantajärjestelmä, jonka avulla niiden käyttöastetta sekä reititystä pystytään seuraamaan ja tehostamaan.

Satotukku

Abbotin etädiagnostiikkajärjestelmä raportoi myös kaluston käyttöasteen jopa yksittäisine siirtoineen, maston korkeuksineen ja kallistuksineen sekä vikakoodit, ajotunnit ja kuljettajakohtaiset törmäykset. Lisäksi kaluston väärinkäytöstä muodostuvat kustannukset pystytään erittelemään raportoinnissa. Raportin sisällön voi määritellä tarpeen mukaiseksi Internet-pohjaisesta käyttöliittymästä.

”Etädiagnostiikkajärjestelmästä etäluentana saatavat tiedot kustakin laitteesta ja käyttäjästä kootaan yhteen ja integroidaan huollonohjausjärjestelmän kanssa, josta toimitamme jatkuvasti yhteenvetoraportin asiakkaalle. Tämän pohjalta voimme tehdä päätöksiä esimerkiksi konemäärän optimoinnista ja kustannusten jyvittämisestä sekä vähentää törmäyksiä ja vaurioita. Satotukku voi hyödyntää näitä tietoja myös osana henkilöstön suoritusten mittausta ja palkitsemista”, Liiketoiminnan kehityspäällikkö Jukka Oksanen Roclasta toteaa. Lisäksi järjestelmän mahdollistaa paremman tilasuunnittelun ja -käytön sekä reitityksen että turvallisuuden kehittämisen. ESLogC:n pilotin ansiosta Abbot-raportointijärjestelmä tuotteistettiin ja se on mahdollista levittää kaupalliseen toimintaan.

Viimeksi päivitetty 06.03.2013 15:26 | Palaute