TechVillan WIMMA -hankkeella vauhtia digitalisaatioon

WIMMA -hankkeessa tuetaan yritysten digitaalista uudistumista sekä pk-yritysten uuden liiketoiminnan luontia digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen. Tarkemmat tiedot täältä.

Ajankohtaista

Etelä-Suomen logistiikka-alueet keskittyvät uudella tavalla

Etelä-Suomen logistiikkakeskittymät -selvityksessä kerättiin tietoa logistiikkakeskuksista ja niiden sijoittumisesta Etelä-Suomessa.

Etelä-Suomen logistiikkakeskittymät -selvityksessä luokiteltiin logistiikkakeskittymiä ja kerättiin tietoa toiminnassa, rakenteilla tai suunnitteilla olevista logistiikkakeskuksista ja -keskittymistä Etelä-Suomessa.

Selvityksen mukaan pääkaupunkiseudun logistiikka-alueet ovat keskittyneet entistä vahvemmin Kehä III:n ja Lahden-väylän varsille. Vahvin ohjaustekijä muutokseen on ollut Vuosaaren sataman käyttöönotto vuonna 2008. Muita syitä siirtymiseen ovat keskusta-alueen ruuhkautuminen, maan arvonnousu sekä laajentamismahdollisuuksien puute Helsingissä.

Merkittäviä logistiikkakeskittymiä ja -alueita (L1, L2) on rakentunut tai on rakentumassa Vantaalle, Keravan ja Sipoon väliselle alueelle, Hyvinkään-Riihimäen seudulle, valtateiden 3 ja 4 varsille, Turun seudulle, Lahden seudulle sekä Kymenlaaksoon ja Etelä-Karjalaan.  Etelä-Suomen ainoa todella kansainvälisen luokan logistiikkavyöhyke (L0) on muodostunut Vantaalle. 

Logistiikka-alueiden sijoittumiseen ovat vaikuttaneet monet eri tekijät. Yritysten mielestä tärkeimmät sijoittumiseen vaikuttavat tekijät ovat toimitusten ja jakelun kuljetuskustannukset, työvoiman saatavuus ja työvoimakustannukset, kaavoitukselliset ja tekniset valmiudet rakentamiseen, yhteydet satamiin sekä toimitilakustannukset.

”Logistiikka-alueiden uudenlaiseen keskittymiseen ovat johtaneet toimijoiden itsenäiset päätökset, mitään varsinaista kokonaisohjausta ei ole ollut. Kunnat ovat kyllä edistäneet kehitystä, mutta heidän pääintressinään on saada uusia toimijoita juuri oman kunnan alueelle”, kertoo Jorma Härkönen TechVillasta.

Koko tiedote ja kartat: http://www.limowa.fi/fi/ajankohtaista/93-etela-suomen-logistiikka-alueet-keskittyvat-uudella-tavalla


Viimeksi päivitetty 03.06.2013 12:12 | Palaute