Esittelyssä uusi techvillalainen: Mira Haapakangas

Mira Haapakangas aloitti projektiasiantuntijana asiakaslähtöisen kehittämisen NUOTTA-hankkeessa huhtikuussa 2024. Hän siirtyi TechVillaan keskisuurten yritysten kasvua, uudistumista ja kansainvälisyyttä kiihdyttävän Kasvuryhmän viestintäpäällikön tehtävästä. Miralla on usean vuoden kokemus kaupallistamisen ja tuotteistamisen sekä myynnin, markkinoinnin ja viestinnän erilaisista tehtävistä usealta toimialalta. 

”Työurallani olen saanut toimia monenlaisten yritysten ja kasvustrategioiden parissa startupeista suuriin yrityksiin, ja asiakaslähtöinen toiminnan kehittäminen sekä uusien markkinoiden ja mahdollisuuksien luominen ja työstäminen ovat minulle erityisen innostava työkenttä.

Olen oppinut, että kasvu, uudistuminen ja uusiin mahdollisuuksiin tarttuminen vaativat erityisesti johdolta ja omistajilta rohkeutta ja halua katsoa ja kehittää omaa toimintaa yhteistyössä asiakkaiden, henkilöstön ja yhteistyökumppanien sekä muiden tärkeiden sidosryhmien kanssa.

On mahtavaa, että pystymme TechVillassa tarjoamaan pk-yrityksille hankerahoitteisesti mahdollisuuden hyödyntää asiantuntevaa apua ja työkaluja oman liiketoiminnan asiakaslähtöiseen kehittämiseen, innovointiin ja uusien mahdollisuuksien tunnistamiseen, ehkä jopa uudenlaisten liiketoimintamallien tai markkinoiden löytämiseen. Toivottavasti saamme yrityksille lisää tietoa ja ymmärrystä hyödyntää entistä paremmin näitä pääosin julkisrahoitteisia hankkeita. 

Minuun saa mielellään olla yhteydessä, jos miettii, voisiko NUOTTA-hankkeen kautta saada apua oman yrityksen pohdintoihin. Jo esimerkiksi hankkeen puitteissa toteuttava nykytila-analyysi on erinomainen tapa selkeyttää tai tuoda esiin yrityksen tulevia tarpeita tai prosesseja. Hankkeen puitteissa voimme auttaa tarvittaessa myös eteenpäin”, Mira kertoo.  

NUOTTA

NUOTTA-hanke tukee ja rohkaisee yrityksiä käynnistämään ja kehittämään palveluinnovaatioprojekteja sekä  asiakasymmärrykseen liittyviä prosesseja ja ratkaisuja. Euroopan unionin osarahoittama hanke totutetaan yhteistyössä Hämeen Ammattikorkeakoulun kanssa, joka vastaa toteutuksesta Kanta-Hämeen osalta. Uudellamaalla rahoittajina toimivat lisäksi KUUMA -seutu liikelaitos, Uudenmaan liitto sekä Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö.

NUOTTA-hankkeen toteutusaika on 1.11.2022 – 30.6.2025, ilmoittaudu mukaan nyt!