PUHTIA-hankkeen loppuseminaari 25.10.2023

PUHTIA-hankkeen loppuseminaari: Digitalisaatiosta työhyvinvointiin – näkökulmana johtaminen

Päivä: keskiviikko 25.10.2023
Aika: virallinen ohjelma alkaa kello 9:00
Paikka: Studio Donner, Kankurinkatu 4–6, Hyvinkää

Haluatko saada syvempää ymmärrystä siitä, miten digitalisaatio vaikuttaa työhyvinvointiin ja johtamiseen? PUHTIA-hankkeen loppuseminaarissa paneudutaan juuri tähän aiheeseen! Päivä alkaa herkullisella aamupalalla ja jatkuu mielenkiintoisilla puheenvuoroilla, paneelikeskustelulla sekä mahdollisuudella verkostoitua muiden osallistujien kanssa. Seminaari on osallistujille maksuton. Tervetuloa!

Ilmoittautuminen on päättynyt!

Ohjelma:

Aloita päiväsi herkullisella aamupalalla kello 8:30 alkaen

Virallinen ohjelma alkaa kello 9:00 – Lämpimästi tervetuloa! Toimitusjohtaja Maija Karhusaari kertoo Techvillan ajankohtaiset kuulumiset ja antaa alkusysäyksen päivälle.

Pääpuheenvuoro

Jaana-Piia Mäkiniemi, Sosiaalipsykologi, Tampereen yliopisto

Seminaarin pääpuheenvuorossa sosiaalipsykologi (VTT) ja työ- ja organisaatiopsykologian yliopisto-opettaja Jaana-Piia Mäkiniemi Tampereen yliopistolta kertoo digitalisaation ja työhyvinvoinnin keskinäisvaikutuksista erityisesti johtamisen näkökulmasta. Jaana-Piia on tutkinut työn digitalisoitumisen yhteyksiä työhyvinvointiin sekä kehittänyt teknoimun käsitteen, joka kuvaa digitaalisten teknologioiden käyttöön liittyvää innostuneisuutta.

PUHTIA-hankkeen tuoreita havaintoja ja tuloksia

Tiia Kekola, Projektipäällikkö, Teknologiakeskus TechVilla Oy

PUHTIA-hankkeen projektipäällikkö Tiia Kekola on valmistunut keväällä 2023 Työn ja hyvinvoinnin maisteriksi Tampereen Yliopistolta. Hän on kirjoittanut gradun aiheesta ”Digitalisaation kehittäminen työhyvinvointia edistäen pienissä ja keskisuurissa yrityksissä” – teema on siis hänelle tuttu monestakin eri näkökulmasta.

Lyhyt tauko – nappaa kuppi kahvia tai osallistu virkistävään taukoliikuntaan

Paneelikeskustelu

Ilkka Korpela, Service Support Director, Konecranes

Ilkka Korpela on työskennellyt yli 18 vuotta erilaisissajohtotehtävissä Konecranesilla. Konecranes osallistui PUHTIA-hankkeeseen ja edustaa hankkeessa suuryrityksen näkökulmaa. Ilkalla on laaja kokemusjohtamisesta ja esimiestyöstä – tällä hetkellä hänen yksikössään työskentelee noin 90 ammattilaista. Hän on myös aktiivisesti mukana yrityksenpalvelukehityksessä, kuten tehtaan digitaalisen 3D kaksosen mallinnuksessa ja koulutusosasto Konecranes Instituten toiminnassa.

Juhamatti Malm, Toimitusjohtaja, Lajupek

Juhamatti Malm (DI, MBA) on hienomekaniikan sopimusvalmistukseen erikoistuneen Lajupekin toimitusjohtaja. Lajupek osallistui PUHTIA-hankkeeseen ja edustaa hankkeessa pk-sektorinnäkökulmaa. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on tehnyt pitkän uran terveysteknologia-alalla.

Niko Eskelinen, Asiakaskokemuspäällikkö, Advania Finland

Niko Eskelinen on kokenut teknologia- ja digitalisaatioalan asiantuntija, joka on työskennellyt useissa rooleissa eri teknologiayhtiöissä. Nykyisin hän työskentelee asiakaskokemuspäällikkönä Advanialla, yhdellä Pohjois-Euroopanjohtavista IT-toimijoista. Lisäksi Nikolla on kokemusta uusien teknologioidenkustannustehokkaasta käyttöönotosta ja kehittämisestä opetusalalla. Niko kuvailee itseään inhimillisen digitalisaation asiantuntijaksi.

Tarja Jaakkola, Kouluttaja, Hyria

Tarja Jaakkola on kouluttaja, työnohjaaja sekä ammatillisten esihenkilö- ja johtamistyön opiskelijoiden ohjaaja ja tutkintojenarvioija. Hänellä on vankka kokemus kouluttajana ja hän työskentelee valmentavalla otteella liiketoiminnan ja henkilöstön kehittämisen parissa Hyria koulutuksessa. Hyria kouluttaa vuosittain lähes 9.500 opiskelijaa, joista johtaminen ja yrittäjyys -osastonopiskelijoita on vuosittain lähes 750.

Virallinen ohjelma päättyy kello 10:45

Jatka verkostoitumista:

Seminaarin jälkeen on oiva tilaisuus jatkaa keskustelua ja verkostoitumista muiden osallistujien kanssa. Villatehtaan tunnelmalliset tilat tarjoavat mahdollisuuden jakaa ajatuksia, vaihtaa yhteystietoja ja syventää yhteistyötä.

Miksi sinun tulisi osallistua:

  • Saat uusia näkökulmia digitalisaation tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin.
  • Opit asiantuntijoilta, jotka jakavat oivalluksiaan ja kokemuksiaan.
  • Laajennat verkostoasi tapaamalla muita, jotka jakavat kiinnostuksen samoihin aiheisiin.

Ilmoittautuminen:

Osallistuminen on maksutonta, mutta paikkoja on rajoitetusti. Varmista paikkasi syksyn kiinnostavimmassa seminaarissa ilmoittautumalla alla olevan lomakkeen kautta nyt!

Saapuminen:

Villatehdas sijaitsee kävelymatkan päässä Hyvinkään rautatieasemalta, vain 40 minuutin junamatkan päässä Helsingistä. Tarjolla on myös maksutonta parkkitilaa.

Lisätiedot:

Haluatko tietää lisää tapahtumasta tai tarvitsetko apua ilmoittautumisessa? Ota yhteyttä PUHTIA-hankkeen projektipäällikkö Tiia Kekolaan (+358 445 688 576 tai tiia.kekola@techvilla.fi).

PUHTIA-hankkeen tavoitteena on edistää työhyvinvointia organisaatioissa, joissa digitalisaatio muokkaa työn sisältöä, työvälineitä tai työnkulkua. Hankkeen avulla selvitetään havaintoja ja kokemuksia digitalisaatiosta sekä sen vaikutuksista työn mielekkyyteen, koettuun turvallisuuteen ja työn tuottavuuteen eli työhyvinvointiin. Tulosten pohjalta kehitetään ennen kaikkea johtamista, jotta digitalisaation vaikutukset työhyvinvointiin olisi mahdollista ottaa entistä paremmin huomioon. Hanke jatkuu lokakuun 2023 loppuun asti.