TechVillan kesäterveiset

Hyvinkään Villatehtaan tiilirakennus, etualalla puu

Tartuin TechVillan ruoriin toukokuun alussa ja ensimmäisten viikkojen havainnot kertovat, että Hyvinkäällä ja TechVillassa on tekemisen meininki. On ollut hienoa havaita, miten vahvasti kaupungin eri toimijat ja elinkeinoelämä puhaltavat yhteen hiileen. TechVillalla on oma selkeä roolinsa kehitysyhtiönä ja elinvoiman kasvattajana. Olemme hanketalo, joka tukee alueen yritysten kasvua ja menestystä. Tällä hetkellä meillä on käynnissä kolme hanketta: NUOTTA, PUHTIA ja Helsinki Ring of Industry, joista alla lyhyt yhteenveto.  

NUOTTA-hanke tukee ja rohkaisee pk-yrityksiä käynnistämään ja kehittämään palveluinnovaatioprojekteja sekä kehittämään asiakasymmärrykseen liittyviä prosesseja ja ratkaisuja. Tavoitteena on auttaa yrityksiä kasvattamaan liiketoimintaansa ja vastaamaan asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Hankkeen rahoittavat Uudenmaan liitto Euroopan aluekehitysrahaston kautta sekä KUUMA-kunnat. NUOTTA käynnistyi viime vuoden lopulla ja yrityskohtaisia toimenpiteitä on tehty jo jokaisen KUUMA-kunnan alueella. Kaikille avoimia webinaareja on järjestetty neljä kappaletta, ja niiden tallenteet löytyvät TechVillan sivuilta. Jos et ehtinyt linjoille webinaarien aikaan, suosittelen lämpimästi tutustumaan niihin jälkikäteen. Webinaarisarja saa jatkoa jälleen syksyllä. Hanke jatkuu vuoteen 2025 ja mukaan mahtuu vielä uusia yrityksiä.

PUHTIA-hanke porautuu digitalisaation ja työhyvinvoinnin yhteensovittamiseen. Tavoitteena on edistää työhyvinvointia, kun digitalisaatio muuttaa työn sisältöä, työvälineitä tai työnkulkua. Hankkeessa selvitetään yrityskohtaisesti digitalisointiin liittyvien toimintatapojen vahvuuksia ja heikkouksia työhyvinvointinäkökulmasta sekä annetaan yrityksille palautetta kehitysmahdollisuuksista. Hankkeen rahoittavat EU:n sosiaalirahasto ja Hyvinkään kaupunki, ja mukana on 14 hyvinkääläistä organisaatiota. Järjestämme lokakuussa hankkeen loppuseminaarin, jossa avaamme hankkeen keskeisiä tuloksia ja havaintoja.

Helsinki Ring of Industry -hankkeessa lisätään alueen tunnettuutta ja houkuttelevuutta kansainvälisten yritysten, osaajien ja investorien parissa. HRI-alue kattaa kaikki KUUMA-seudun kunnat, eli mukana on Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen kuntien ja Business Finlandin osana toimivan Invest In Finlandin kanssa.

TechVillan toimitusjohtaja Maija Karhusaari seisoo Hyvinkään Villatehtaan pihassa.
Tulevaisuuden hankkeet nojaavat parhaillaan työstettävään strategiaan, kertoo TechVillan toimitusjohtaja Maija Karhusaari.

Tavoitteena on tulevina vuosina kasvattaa toiminnan volyymiä ja vaikuttavuutta entisestään, mitä silmällä pitäen olemme käynnistäneet strategiatyön. Tulevaisuuden hankkeet ja yhtiön osaamisen kehittäminen tulevat nojaamaan nyt työstettävään strategiaan. Strategiatyön tuloksiin palaamme alkusyksystä.

Hyvää kesää toivottaen,
Maija ja TechVillan tiimi

Artikkeli on julkaistu alun perin Hyvinkään kaupungin uutiskirjeessä.